بهگزارش میراثآریا بهنقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی در هشتمین مقصد از جلسات نظارت ستادی بر دستگاههای اجرایی، صبح امروز دوشنبه 30 آبان 1401 به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفت و پس از استماع گزارش وزیر و معاونان این وزارتخانه از عملکرد یکساله، راهکارها و پیشنهاداتی در ۲۳ محور در جهت ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ارائه کرد.
رئیس جمهوری در این نشست ضمن قدردانی از نقشآفرینی همه دستاندرکاران و مسئولان این بخش در ادوار مختلف در ارتقای شاخصهای سلامت، بهداشت و درمان کشور، تصریح کرد: وزارت بهداشت و درمان، در دولت سیزدهم، در شرایط بسیار سخت همهگیری کرونا کار خود را آغاز کرد که روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست میدادند و خانوادههای بسیاری داغدار میشدند، اما با همت مسئولان این وزارتخانه برگ زرینی در تاریخ نظام سلامت کشور رقم خورد و در کنترل این بیماری به نقطهای رسیدیم که هم در ابتلا و هم در فوتیها، آمار صفر یا تک رقمی را تجربه میکنیم و اقدام جهادی وزارت بهداشت و کادر درمان کشور در واکسیناسیون سراسری مردم ما را در زمره کشورهای موفق در مبارزه با کرونا قرار داد.
آیتالله رئیسی بیمه رایگان 6میلیون نفر از دهکهای پایین جامعه در قالب بیمه سلامت را اقدام بزرگ و ارزشمند دیگر دولت سیزدهم در عرصه بهداشت و سلامت عنوان کرد و افزود: با استمرار طرح بیمه سلامت در چند ماه آینده، پوشش بیمه همگانی که از اقدامات ناتمام دولتهای گذشته بوده است، محقق خواهد شد.
رئیس جمهوری طراحی و اجرای «طرح دارویار» با هدف مبارزه با رانت و قاچاق معکوس دارو را اقدام مهم دیگر وزارت بهداشت در دولت سیزدهم برشمرد و اظهار داشت: اهمیت نظارت بر اجرای صحیح این طرح بسیار مهم، کمتر از طراحی آن نیست و تحقق کامل این طرح نیازمند توجه و مراقبت دقیق، موثر و مستمر وزارت بهداشت است.
قدردانی از اقدام ارزشمند کاشت حلزون برای ۱۰ هزار کودک ناشنوا
آیتالله رئیسی همچنین با قدردانی از اقدام بسیار ارزشمند کاشت حلزون برای ۱۰ هزار کودک ناشنوای زیر دو سال تصریح کرد: این اقدام از جمله خدمات بسیار حائز اهمیت وزارت بهداشت و درمان است که قابل ارزشگذاری نیست و باید با قوت ادامه یابد تا جایی که همه خانوادههای دارای کودک ناشنوا یا کمشنوا از این امکان و خدمت ذیقیمت مطلع شده و برای درمان کودک خود اقدام کنند و دیگر کودک ناشنوایی در کشور نداشته باشیم.
دکتر رئیسی به اجرای موفق «طرح نسخه الکترونیک» نیز اشاره کرد و گفت: این طرح مهم و کاربردی مدتها به کندی انجام شده و در میدان اجرا قرار نمیگرفت، اما در دولت سیزدهم به صورت موفق به اجرا درآمد و آن بخش معدود از پزشکان محترم که همچنان از نسخه الکترونیک استفاده نمیکنند نیز باید خود را مقید و موظف به اجرای آن بدانند تا در روند اجرای این طرح اخلال ایجاد نشود.
افزایش ظرفیت رشته پزشکی با نگاه کارشناسی ادامه یابد
رئیس جمهوری افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی رشته پزشکی در کنکور را اقدام اساسی دیگر دولت سیزدهم در راستای ارتقای کیفی و کمی عملکرد آتی نظام سلامت کشور برشمرد و افزود: در سالهای گذشته به بهانه عدم وجود زیرساخت از افزایش پذیرش رشتههای پزشکی امتناع میشد که خوشبختانه در دولت سیزدهم با نگاه مسألهمحور به دنبال ایجاد زیرساختها رفتیم و افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت رشتههای پزشکی متناسب با نیاز کشور انجام شد و جا دارد این روند با نگاه کارشناسی همچنان ادامه داشته باشد.
آیتالله رئیسی در ادامه به مدیران این وزارتخانه توصیه کرد در زمینه افزایش دانشکدههای پزشکی، به دور از توقعات و چانهزنیها، ملاک و معیار را صرفا تشخیص و نظر کارشناسی قرار دهند.
پیگیری و اجرای طرح پزشک خانواده، توجه ویژه به موضوع گردشگری سلامت، استفاده بیشتر از دستاوردهای علمی و فناوری و محصولات دانشبنیان در خدمات پزشکی، سامان دادن به طرح پرونده الکترونیک سلامت، تسهیل و تسریع در صدور مجوز کسب و کارها در حوزه بهداشت و درمان در درگاه ملی خدمات دولت هوشمند، ایجاد ظرفیت برای جذب پزشکان متخصص در استانها و شفافیت سهامداری مؤسسات پزشکی از دیگر نکات مهمی بود که رئیس جمهور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به پیگیری و اجرای دقیق آنها مکلف کرد.
پزشکان اجرای قانون جوانی جمعیت را به شکل مستمر و دقیق پایش کنند
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به مسئولان وزارت بهداشت توصیه کرد با پایش دقیق و مستمر اجرای «قانون جوانی جمعیت» بهعنوان یکی از قوانین مورد تأکید دولت، هر بخشی را که مشکلی در اجرای آن وجود دارد، یا اجرای آن مثمرثمر نیست، حتماً به دولت و مجلس گزارش کنند.
بازنگری در ساعات کشیک پزشکان در بیمارستانها با هدف افزایش کیفیت خدمات پزشکی، بهرهگیری از ایدهها و نظریات جدید در حوزه درمان بویژه در بحث طب سنتی، ارتباط مؤثر با نخبگان و توجه به نظرات متخصصان برغم تفاوت سلیقه در مسائل سیاسی و اجرای عدالت در نظام پزشکی در بخش آموزش، جذب، ارتقا، توزیع نیروی انسانی و تقسیم امکانات و ظرفیتها نیز از توصیههای مهم آیتالله رئیسی به مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.
کمبود یک دارو میتواند تمام خدمات ارزشمند نظام سلامت را زیر سوال ببرد
دکتر رئیسی پیشبینی نیازهای دارویی کشور را امری بسیار مهم و حیاتی توصیف و تصریح کرد: تشکیل معاونت غذا و دارو در این وزارتخانه به معنای آن است که امنیت غذایی و دارویی به شکل توأمان و در یک درجه از اهمیت قرار دارد، بنابراین مسأله تأمین داروی مورد نیاز کشور بسیار حائز اهمیت است و پیدا نشدن یک دارو در داروخانهها تمام اقدامات و خدمات ارزشمند مجموعه نظام سلامت و بهداشت و درمان کشور را زیر سوال خواهد برد.
قدردانی از وزارت بهداشت برای حفظ نخبگان حوزه پزشکی
ضرورت تبیین اقدامات و خدمات ارائه شده در حوزه بهداشت و درمان به مردم در دولت مردمی، نظارت بر انضباط مالی در بیمارستانها و بسترسازی برای حفظ نخبگان حوزه پزشکی از دیگر نکاتی بود که رئیس جمهوری در جمع مدیران وزارت بهداشت مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: مسئله ارتقای بهرهوری نیز یکی دیگر از مسایل محوری و مهم در دولت سیزدهم است. در همه حوزهها به ویژه در حوزه بهداشت و درمان به دنبال آن هستیم تا بر اساس یک نظام برنامهریزی و ارزیابی دقیق، به نحو شایسته و با هدف افزایش بهرهوری از نیروی انسانی استفاده کنیم، چرا که رشد اقتصادی، سلامت و کیفیت خدمات پزشکی، متکی به افزایش بهرهوری است.
ضرورت توجه ویژه به موضوع بهداشت در راستای پیشگیری قبل از درمان
آیتالله رئیسی همچنین تکمیل و بهرهبرداری از ۸۵۰ پروژه بهداشتی و درمانی، معرفی ۲۲۰ بیمارستان کشور به عنوان مراکز گردشگری سلامت و همچنین کسب رتبه اول در منطقه و پانزدهم در دنیا در حوزه بهداشت و درمان را نشانه پیشرفت و بالندگی کشور و موجب افتخار نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران دانست و گفت: حقد و کینه دشمنان از همین دستاوردها و پیشرفتهای بزرگ و عظیم ناشی شده و قطعاً برای آنها پذیرفتنی نیست که کشوری تحت تحریم نه تنها ۹۵ درصد از داروهای مورد نیاز مردمش را در داخل تولید کند، بلکه به صادرکنندگان دارو نیز تبدیل شود.
رئیس جمهور در پایان بار دیگر توجه ویژه به موضوع بهداشت در راستای پیشگیری قبل از درمان را مورد تأکید قرار داد و گفت: امیدواریم با استمرار تلاشهای مجموعه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، نظام سلامتی عادلانه، مردممحور و توأم با حفظ کرامت بیمار داشته باشیم که به قطب سلامت منطقه و جهان نیز تبدیل شده باشد.
انتهای پیام/